Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 Ha valaki szeretné ellenőrizni az akkumulátora kapacitását, az alábbi módon könnyen megteheti mindenféle műszer és hozzáértés nélkül.      

By Levi100


- Töltsük fel az akkut teljesen (egész éjszaka)

- A kapcsolatkezelőben kapcsoljunk ki mindent ( wifi, BT,GSM).

- A beállításoknál állítsuk manuálisra és egyben maximálisra a
  háttérvilágítást.

- A tápellátási beállításoknál akkus üzemnél tiltsuk le a háttérvilágítás kikapcsolását.

- Kapcsoljuk be a kamerát.

Ha mindent jól csináltunk, akkor most a kijelzőn maximális fényerőn folyamatosan láthatjuk a lefényképezendő képet.

Ebben az üzemmódban a készülék stabilan 370 mA áramot fogyaszt.

Ezt követően hagyjuk így órákon keresztül, és figyeljük a készüléket, mikor fog jelezni alacsony töltöttségi szintet.

Ha az órák számával szorozzuk az áramfelvételt, megkapjuk az akku kihasználható(!) kapacitását. Ha például 3.5 órát ment el, akkor a kihasználható kapacitás 1295 mAo.

Ügyeljünk arra, hogy az akkut ne merítsük csontra, mert azt nem szereti.
Mérést követően töltsük fel az akkut, és a háttérvilágítás beállításait se felejtsük el az eredeti értékekre visszaállítani.

Ha kibírja a négy órát, ne legyünk elégedetlenek az akkuval. Fölötte minden perc ajándék.

A kívánatosnál viszont gyengébb az akkunk, ha 3 óránál kevesebbet bír. Illetve mindenki maga döntheti el, hogy a gyári megadott értéktől mekkora eltérést tolerál.

A hétköznapi használat során is kb. ilyen használati idővel kalkulálhatunk. Ha a kimértnél lényegesen kevesebb használati időt tapasztalunk rendszeresen, csak akkor érdemes a készülék hibájára gyanakodni.

A használati idő növelése érdekében bizonyos önsanyargatásokba viszont teljesen felesleges belemenni. A GSM, a rendszeres levélellenőrzések, a GPRS, az udvarias mód, tehát a mozgásérzékelő kikapcsolása NEM fogja érzékelhetően növelni a használati időt. Van ugyan logika ezek kikapcsolásában, hiszen minden funkció áramfelvétellel jár, csak a megtakarított áram két nagyságrenddel kisebb, mint a felhasználó hiányérzete. Olyan, mintha a pótkereket kiraknánk az autónkból, hogy kevesebb legyen a fogyasztásunk. Kevesebb is lesz, csak nem fogjuk érzékelni, tehát nincs értelme.