Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 „EGÉRMOZI A VÉGTELENBE ÉS TOVÁBB”     - SZESZO

 

Igazán nagy „egérmozi” rajongó vagyok, ezért mindig is fontos volt, hogy le tudjam játszani PC-n lévő Divx-eket.


Az Omnia előtti PDA-m (ETEN G500), nem igazán nyújtott túl nagy teljesítményt ez ügyben. 

A „Kaiser teszten” csak 94%-ot teljesített, így le kellett konvertálnom a filmjeimet 320x240-re. Az SD kártyájára sem fért annyi anyag mint a Samsung üdvöskéjére. 

Amint megvettem az Omniát el is kezdtem a vizsgálatát filmlejátszás ügyben. A kép méretével nem volt semmi baj, bármely PC-s Divix-et lejátszott csont nélkül, amíg MP3-as hang volt hozzá...
Viszont amint AC3 hanggal készült a film, megállt a tudomány.
 
Ezt a problémát úgy lehet megoldani, hogy fel kell telepíteni  a TCPMPlayer-t, ami alapból kezeli az AC3 hangokat.  

Egyetlen dolog hiányzott már csak a boldogságomhoz, hogy én legyek a legelégedettebb egérmozi rajongó. 

Ez biz a felirat. 

Hiába volt ez a készülék szuper hardverrel(proci) ellátva, a feliratot PC-vel rá kellett a filmre „égetnem”, ami valljuk be nem túl elegáns, és még időrabló elfoglaltság is. Megint ott tartottam, hogy feliratos filmeknél pontosan úgy kellett konvertálnom mint a régi ETEN-es időkben. 

Ám ekkor színre lépett a PDA Mánia fóruma, az egyik hozzászóló felhívta a figyelmet, hogy létezik már egy kis kiegészítő plug-in amivel meg lehet oldani a feliratozást  aTCPMPlayer-hez. 

Az gondoltam ez már nem lehet igaz, ilyen már nincs, eddig bármit is próbáltam ki felirat ügyben, mindig csalódnom kellett, mind sikertlen volt. Azért tettem egy kísérletet, és a dolog TÖKÉLETESEN MŰKÖDÖTT. Ez már tud mindent ami kell, beépül a TCPMPlayer-be és lekezeli a feliratokat - SAMI (*.smi);ASS/SSA (*.ass,*.ssa) 
SubRip (*.srt); MicroDVD Subtitle (*.sub). Igazából az összes fontos felirat formátumot ismeri. A sub-bal volt egy kis időzítési problémám, de fogtam magam és átkonvertáltam srt-be a Subtitle Tool-lal.


Itt megtalálható a „feliratozó”
 .


A tömörített file 4 részből áll :


1 common.dll-ből és 3 *plg-ből.

Az a tapasztalatom, és az angol leírás is megerősített ebben, hogy a három *plg-ből csak kettőre van szükségünk, mégpedig a intel2700g.plg-re és a interface.plg-re. 


A feliratkezelés megoldása a következő:


1. lépés
          Kicsomagolni a zip-et

2. lépés          felmásolni az Omniára, de nem ám akárhová, mert a TCPMPlayer-nek van egy érdekes tulajdonsága, hiába adod meg neki telepítési helyként a My Storage-t, ennek ellenére a plug-in-eket betelepíti a PPC-re a Program Files-ba. 


Ha szeretnénk spórolni a Storage memóriával, másoljuk a TCPMP könyvtárat a My Storage\ProgramFiles könyvtárba, majd töröljük az eredeti helyéről. Ezután vagy módosítjuk a Windows\StartMenu\Programs-ban a TCPMP linkjét, vagy új parancsikont készítünk hozzá.

 

 Kép
A szürkével jelölt Common.dll-t és interface.plg-t felül kell írni, az intel2700.plg-t pedig csak be kell másolni a TCPMP könyvtárba. Az ati3200.plg-re nincs szükség.

 

 

 

 

 

 

 

 Kép Miután ezzel megvagyunk, már csak egy dolgunk van, elindítjuk a TCPMPlayer-t és ott megkeressük az Opciók/Videók/ almenüt, majd a GDI-re kattanunk. Abban az esetben ha ezt nem tesszük meg, nem indul el a feliratunk.

 
Fontos még tudnunk azt is, hogy a felirat nevének meg kell egyeznie a film nevével, mert csak így játsza azt le.

 

 

 Kép

  ÍME AZ EREDMÉNY!!!

Remélem tudtam segíteni néhány kezdő PDA mániásnak abban, hogy kényelmesebben filmezzen kedvenc játékszerén.