Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tegyünk saját háttérképet az iGO8-ba!

by Szeszo

 

Kép

Az IGO8 beépített hátterei helyett berakhatjuk akár saját családi fotóinkat vagy kedvenc autónk képét is. Ennek módját írom most le. A háttérképeket (vizslás, delfines, faminta stb.) az IGO8 főkönyvtárában a data.zip kicsomagolásakor leljük meg. Az ui_igo8/ 240 X 400 és 400 X 240 / background könyvtárban. Mind a két méretből gyártanunk kell háttérképet, mert a fekvő és álló üzemmódhoz is szükségeltetik.  Ehhez a művelethez két programra van szükség:
A Total Commander PC-s változatára és egy képszerkesztő programra (pl. Adobe Photo Shop). A képek BMP formátumban vannak tárolva, ezt ismeri fel háttérként az IGO8.


A művelet előtt készítsünk biztonsági másolatot az IGO8-ról, mert hibás folyamat végrehajtás után könnyen összeomolhat navigációs programunk!


1.    Kiválasztjuk a nekünk tetsző képet és a képszerkesztő programmal méretezzük. Egyiptomi háttérképet választottam a bemutatóhoz, amiből kivágok egy érdekes részt a használathoz.
 

Kép

 Kattints a képre a nagyításhoz!


Amikor elkészültünk a két háttérképpel, mentsük el őket, olyan nevet válasszunk, amivel meg tudjuk őket különböztetni. A 240x400-as és a 400x240-es méretű képet a megfelelő könyvtárba tegyük. Nem túl előnyös, ha összekeverjük a két méretet.  Akinek nincs kedve bíbelődni képszerkesztő programmal, az tölthet le a netről rengeteg képet, aminek megfelel a mérete és BMP formátumban van.


2.     Így másoljuk be Total Commander-rel az elkészített képeinket.

Kép

 Kattints a képre a nagyításhoz!

 

Miután elkészültünk a bemásolással, indíthatjuk az IGO8-at, és beállíthatjuk új háttérképünket.
 

Kép