Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 Inesoft Phone 4 

by Atthead

Inesoft Honlap


Az Inesoft Phone 4 a Windows Mobile oprendszerű készülékek telefonos funkcióinak kibővítésére szolgál. 7 fő alkalmazás található ebben a programcsomagban:
 


  Dialer
  (Tárcsázó),
  Caller ID (Hívóazonosító),

  SMS and Calls History (SMS és Híváslista),

  Favorite numbers (Kedvenc számok),

  Profiler (Profilok)
  Contacts/Address Book (Névjegyek)

  Options (Általános beállítások) 


A honlapról letölthető a program 14 napos teljes funkcionalitást kínáló próbaverziója. A 14 nap leteltével regisztráció szükséges, melynek ára 29,95 USD.
 


CAB telepítő letöltése
:
 


Telepítés után a Today Pluginek automatikusan kikerülnek a Today képernyőre, így a nem fogadott hívások, SMSek kijelzése (History), a beállítások (Options) és profilok (Profiler) kiválasztása azonnal kéznél van. A pluginek kijelzése állítható az Options-ben, a telepített programok megtalálhatók a Start/Programs/Inesoft Utils könyvtárban.

 
Dialer

 

Kép


 


A nagy méretű gombok, ikonok segítségével könnyedén tárcsázhatóak a telefonszámok, és választhatóak ki a tennivalók: SMS küldés, hívásindítás, névjegy szerkesztése…


„T9” keresés


A Dialerben kereshetünk a névjegyek közt: amint a célszemély nevének tetszőleges darabját pötyögni kezded a billentyűzeten kilistázza az összes névjegyet amiben megtalálja a beütött karaktersort. A listán képpel (mint a fenti screenshotokon, a felső sorban) vagy névvel (ha nincs kép csatolva) mutatja a névjegyeket. Nem fér ki esetleg minden találat az elején, de ahogy egyre több karaktert beütsz, szűkül a találatok mennyisége természetesen. Ha megvan akit keresel, megérintve az ikonját az alsó képhez hasonló képernyőt látsz a telefonszámokkal és a hívásindítás/SMS küldés gombokkal. Magyar karakterek keresése is lehetséges, ezt az Options tárgyalásakor részletezem később.


Érdemes tudni: nem csak a név, hanem a munkahely (Company, Department), beosztás (Job Title), és a feljegyzések (Notes) mezőben is keres a program! Az ikonon viszont csak a nevet mutatja, így jöhetnek elő „rejtett” találatok is.


Megjelenítés


A névjegyekhez fényképeket rendelhetsz, (Lásd Address Book alkalmazás leírása) ami bejövő híváskor is megjelenik a képernyőn. Ezt a képet látod a fent említett kereséskor, valamint a kedvenc számoknál is. (Lufeig clean ROMjának használatakor kimenő hívásnál is láttam már ugyanezt a Caller ID képernyőt, de sima szerviz ROMnál ez nem működik nekem.)


Kapcsolt hívás jelzése


Miután tárcsázol és a hívott fél fogadja a hívást, vibráló jelzés adja tudtodra, hogy ideje lenne a füledhez emelni a telefonodat, addig lóbálhatod, ha gondolod… Dupla vibrálás jelzi, ha foglalt a hívott fél, ezek beállításáról később az Inesoft Options alkalmazásnál olvashatsz.

 
Caller ID

Kép

 


Hívóazonosítás


Bejövő híváskor a hívó fél legfontosabb adatait mutatja: név, nagyméretű kép, vagy ha nincs kép csatolva a névjegyhez, akkor a telefonszám látható.


Híváskezelés


A bejövő hívással, ha a Standard QVGA skint választod (lásd az Inesoft Options-ben később) a Caller ID képernyőn a következőt teheted (felső ikonsor): azonnali visszahívás, csengés némítása, kihangosítás, vagy SMS küldése, ha épp nem tudod felvenni a telefont. Ez utóbbi választásakor a hívás megszakad, az SMSt pedig egy előre általad elkészített listáról (templates) választhatod. (erről később az Options tárgyalásakor beszélünk.)

 
History

 

 

Kép

 

Az összes hívás, és a fogadott SMSek megjelenítésére szolgál. Színkódokkal és nyilakkal jelzi a hívások eredményét és irányát: Piros hívás: nem fogadott, narancssárga: fogadott, zöld szürke nyíllal: indított, sikertelen, zöld zöld nyíllal pedig indított sikeres hívást jelez. Lehet csoportosítani az adatokat a hívófél alapján, csak SMS-eket, csak hívásokat listázni, kiírja az egyes hívások hosszát is (a screenshoton nem látszik). A Report-ra kattintva az épp kiválasztott hívó kontakjait látod csak (Back visz vissza a teljes listához), erről statisztikákat is láthatsz (Menu/View Statistics) akár a napi, heti, kétheti, stb hívásmennyiségekről is, ha pedig személy épp nincs kiválasztva ugyanilyen statisztika jön az összes hívásról. Az SMS-ek szövegét elolvashatod a History ablakban, ha rájuk tappancsolsz, szép lassan görgeti a program, érintésre megállítja, majd folytatja a görgetést. A History ablakból indíthatsz hívást a zöld telefonikonnal, vagy küldhetsz SMSt az SMS ikonra nyomva egyet – ilyenkor az alapértelmezett SMS szerkesztő program nyílik meg, az Inesoftnak ilyen nincs a programjai közt.

 

 
Favorites

 

Kép

 
Elkészítheted legkedvesebb ismerőseid listáját, ahány oldalnyit csak akarsz (…/Add Page), beállíthatod a megjelenített ikonok méretét (nagy vagy kicsi). Az üres helyeket megérintve választhatsz a névjegyeid közül, több telefonszám esetén egyet azokból is ki kell jelölnöd. A név, vagy a névjegyhez rendelt kép látszik majd, valamint a kiválasztott szám típusa, ha akarod (…/Show Phone type). Röviden megérintve az ikonokat a tárolt szám hívása indul. Hosszan megérintve az ikont egy lista tűnik fel: választhatsz másik típusú hívandó számot, küldhetsz SMSt, törölheted a kedvencedet (Clear), vagy rendelhetsz a névjegyhez Dialer gyorsbillentyűt (Dialer Button) is 1-9-ig. Ha gyorsbillentyűt választasz, a Dialerben a már kiosztott számokon a jobb alsó sarokban kis sárga jelzés látható. Ilyenkor ezt a billentyűt hosszan lenyomva a tárolt „kedvenc számod” hívod. A …/Show Dialer Button-t kapcsold be, ha szeretnéd kijelezni a kedvencek ikonján is a kiválasztott gyorsbillentyű számát.

 
Inesoft Profiler

Kép


Mik is a Profilok?
Telefonos beállítások olyan gyűjteményei, melyekkel egyszerűen átállíthatod a készülékedet a különböző élethelyzetekhez alkalmazkodva: csengéstípus, csengéshangerő, rendszerhangerő (SMSek), emlékeztetők hangerejének átállítása (erről később), automatikus SMS válaszok küldése (pl:”moziban vagyok, utána visszahívlak” és nem veszed fel film közben…), hívásszűrés csoportok alapján, telefon, Bluetooth és Wifi antenna be/ki kapcsolása, mindez egyszerre megtehető egy profil aktiválásával.


A profilok időzített bekapcsolása is lehetséges, külön definiálhatsz munkanapokra illetve hétvégékre is ilyen időzítéseket.
 


Scheduler
: Profilok időzítése, azaz az egyes profilok mikor kapcsolódjanak be automatikusan, ha ezt szeretnéd. Megadható hétköznapokra és hétvégére külön, ezeknél a napokat szabadon beállíthatod, azaz a Business days lehet akár csak a Kedd is. Az Add Schedule gombbal adhatod meg a profilindítás paramétereit, ha pedig egy már beállított Profilra tappancsolsz egyet akkor azt módosíthatod.


Current Profile
: Az aktuális profilod kiválasztása, amit itt kiválasztasz, annak a beállításai azonnal érvényesülnek a készüléken
 


Profile Settings
 


Name
: profil neve

Ring Type
: csengéstípus

     
    Use System(rendszerbeállítás megtartása),

     Ring Once (egyszeri csengés),

     Ring (csengés),

     Increasing Ring (emelkedő hangerejű csengés),

     Vibrate (vibrálás),

     Vibrate then Ring (vibrálás aztán csengés),

     Vibrate and Ring (vibrálás és csengés),

     Vibrate and Increasing Ring (vibrálás és emelkedő hangerejű csengés),

     Silent (néma mód) 


Ring Volume
: csengéshangerő
 


System Volume
: rendszerhangerő (SMS jelzés)
 


Reminder Volume
. nem fogadott hívásokra és olvasatlan SMSekre emlékeztetők hangereje
 


SMS Autoanswer
: kiválaszthatsz a profilhoz egy automatikus SMSt az elkészítettek közül (lásd Options!). Ekkor a hívások nem csörögnek be, a hívók foglaltat hallanak és megkapják az SMSed, a hívásszűrés beállításaitól függetlenül!
 


Call Filter
– hívásszűrés, amelyik csoport (category) ki van pipálva, az csengeni fog, amelyik nincs, arra az „Action for blocked calls” pontban beállítottak lesznek érvényesek. Az általad megadott csoportokon kívül ezek mindig szerepelnek:

      
          Don’t change – változatlanul hagyja az előző profilban, vagy optionsban
          beállítottakat
            
         
          Enable All – minden csoport csörög


             Disable All – Minden csoport blokkolva

             Private(No Number) – letiltott számok

             Unknown(No Entry) – ismeretlen, azaz névjegyeid közt nem szereplő
          számok


             Without Filter – a csoportokba nem rendezett számok 


Phone


  Don’t change
  : változatlanul hagyja az előző profilban, vagy külső programmal beállítottakat

  Enable
  : bekapcsolás, ha előtte ki volt kapcsolva, és PIN van beállítva, akkor PIN kód bekéréssel

  Disable
  . kikapcsolás
   


Bluetooth


  Don’t change
  : változatlanul hagyja az előző profilban, vagy külső programmal beállítottakat

  Enable: bekapcsolás

  Disable. kikapcsolás 


Wi-Fi


  Don’t change
  : változatlanul hagyja az előző profilban, vagy külső programmal beállítottakat

  Enable: bekapcsolás

  Disable.
  kikapcsolás
 

Contacts (Address Book)

 

Kép


 
A névjegyek rendezgetésére szolgál: csatolhatsz képet, beírhatsz címeket, adatokat, változtathasz az adatmezők típusán. Itt hozhatsz létre hívócsoportokat is. A „T9” keresés itt is működik: a tárcsázón begépelt karakterek a névjegyek minden szöveges mezőjében keresésre kerülnek, a Dialerhez képest is pluszban az összes többi mezőben is: címek, email cím, stb, szóval ha valakinek csak az utcanévre emlékszel, ahol lakik, vagy arra, hogy jegyzetbe írtad, hogy „szép a szeme”, akkor is megtalálod amikor kijózanodtál.


Kép csatolása
. Edit módban a bal felsó sarokban látható fejsziluettet megérintve egy kis képszerkesztőbe kerülsz, ahol kiválaszthatod és beállíthatod a megjeleníteni kívánt képet. Kép törlése a névjegyből: a szerkesztőben tappants a kukára: a kép nem törlődik a PDAról, csak a névjegyből.
 


Menü:
 

New Contact: új névjegy hozzáadása 

Edit: Névjegy szerkesztése 

Delete: Névjegy törlése 

Set Contact Ringtone: egyéni csengőhang a névjegyhez 

Beam: névjegy „elbeamelése”, elküldése 

Make Appointment: találkozó létrehozása 

View


  Show only name
  : pipa: csak a nevet mutatja a listán, egyébként a telefonszámot is


  Highlight found
  : pipa: kereséskor jelöli a talált betűket a neveken


  1 line display
  : minden névjegy egy sor a listában


  2 line with Picture
  : vagy két sor képpel


  Show Phone Panel
  : History, Dialer, Favorites ikonok mutatása


  Preview
  : A kijelölt névjegy több adatát mutatja egy kis ablakban


  Sort By
  : sorrendbe rakás alapja

   Name: név

   File As: tárolt név (ezt a névmezőkből képezi az Address Book)

   Company: Cégnév


  Hide ABC Bar
  : billentyűzet rejtése – toolbarról is kapcsolható: ABC Bar


  Big ABC Bar
  : billentyűzet mutatása - toolbarról is kapcsolható: ABC Bar
   


Tools

  About
  : a program adatai

  Register
  . Regisztrálod, ugye

  Category List: kategóriák, hívócsoportok szerkesztése

  Edit Contact Template
  : új névjegyek alapmezőinek meghatározása

  Set Data Folder Location
  : adattároló mappa változtatása

  Reindex Contacts
  : névjegyek újraindexálása: installálás után, névjegyek esetleges importja esetén javasolt, hogy kereshetőek legyenek a névjegyek!
   


Options
: betűtípus kiválasztása
 


General Options
: az Inesoft Options alkalmazás indul, lásd a részletes leírást lejjebb!
 


Exit:
Address Book bezárása
 

 
Inesoft Options

 

Incoming Call – ha nem használsz profilokat, itt beállíthatod a hívásjellemzőket: 

Ring Volume: csengéshangerő 

Ring Type: csengéstípus

                          Use System(rendszerbeállítás megtartása),

                          Ring Once (egyszeri csengés),

                          Ring (csengés),

                          Increasing Ring (emelkedő hangerejű csengés),

                          Vibrate (vibrálás),

                          Vibrate then Ring (vibrálás aztán csengés),

                          Vibrate and Ring (vibrálás és csengés),

                          Vibrate and Increasing Ring (vibrálás és emelkedő
                    hangerejű csengés),

                           Silent (néma mód) 


Call Filter
– hívásszűrés, amelyik csoport (category) ki van pipálva, az
                     csengeni fog, amelyik nincs, arra az „Action for blocked calls”
                     pontban beállítottak lesznek érvényesek. Az általad megadott
                     csoportokon kívül ezek mindig szerepelnek:

      
    All Enable – minden csoport csörög


     All Disable – Minden csoport blokkolva

   
    Private(No Number) – letiltott számok

   
   Unknown(No Entry) – ismeretlen, azaz névjegyeid közt nem szereplő
                                        számok

   Without Category – a csoportokba nem rendezett számok 


Ringtones
: csengőhangok – itt a csoportokhoz rendelhetsz külön
csengőhangokat. A legfelső, Default Ringtone lesz a
csengőhangja minden csoportnak, amihez nem rendelsz külön
csengőhangot.
 
 

Action for blocked calls: a blokkolt (szűrésnél nem kipipált) hívások
kezelése

  
             Answer „Busy”: foglaltat jelez a hívónak


  Don’t respond  - with CID
  : nem csörög, de a képernyőn látod a hívást, a hívó azt hallja, hogy kicseng a telefonod.


  Don’t respond – without CID
  : nem látod, nem hallod, hogy hívnak, csak a felső toolbaron a kis hívásikon mutatja, így ha közben megnyomod a híváslerakás gombot, akkor megszakítod a hívást akár véletlenül is. A hívásindítás gomb nem veszi fel a hívást.
   


Lock Caller ID screen
:


  ezt kipipálva bejövő hívásnál a Caller ID képernyőn a kezelőikonok – felvesz/lerak gomb, visszahívás, némítás, kihangosítás, SMS – le vannak zárva, egy kis iPhoneos csúszkával lehet feloldani őket a képernyő alján. A hardveres felvesz/lerak gombok természetesen működnek.
   


Caller ID Skin
: a Caller ID képernyő kiválasztása, javaslom a Standard
QVGA-t alapnak.
 


Outgoing Call
 


Vibro when connected
– pipa: amikor a hívott fél felveszi, vibrál egyet az
Omnia


Vibro when busy
– pipa: ha foglalt, akit hívsz, duplán vibrál az Omnia


Vibro when Qtek 9100
– őszinte leszek, fogalmam sincs mi ez, írja meg aki   tudja
 


SMS
 


SMS for Caller ID answer
: Itt készíthetsz elő SMSeket azonnali
válaszküldésre, ha éppen nem tudod, vagy nem illik felvenni a telefonod, amikor hívnak.
 


Add contact name in incoming SMS
. Pipa: a bejövő SMSekhez hozzárendeli a küldő nevét, ha a névjegyeid közt megtalálható
 


Other Settings
 


ABC bar language
: a „T9” keresés alapja, a tárcsázó gombjaihoz rendelt karakterek beállítása. Magyar írásjelekhez a „Custom” kiválasztása kell, és a következő karakterláncot érdemes megadni:


ABC/\AáBC DEF/\DeéF GHI/\GHIí JKL/\JKL MNO/\MNOóöő PQRS/\PQRS TUV/\TuúüűV WXYZ/\WXYZ


Amit erről tudni kell: 8 csoport, space-szel elválasztva, 2 – 9 gombokhoz lehet ezeket rendelni. A „/\” jelpár (per + visszaper, vagy mi) bal oldalán levő karakterek látszanak a billentyűn, a jobb oldalán levők szerepelnek viszont a tényleges keresésben. Tehát ha lenyomod a 2 (ABC) gombot, a keresés az a-á-b-c karaktereket veszi majd figyelembe (kis és nagybetű nem számít!) a névjegyek kiválasztásakor.
 
 

Phone number format: beállíthatsz telefonszámformátumot


Screen OFF when talk
: kikapcsolja a képernyőt beszélgetés közben


Feedback setup
: tárcsázóban a billentyűk lenyomása milyen visszajelzést adjon

  None: semmilyen
  Sound: hang
  Vibro. vibrálás


Reminder for missed calls
: emlékeztető nem fogadott hívásokra és olvasatlan SMSekre

      Enable: pipa, bekapcsolja

      Reminder interval: milyen időközönként jelezzen a készülék: pl 5 percenként,

  Reminder duration: mennyi időn keresztül jelezzen, azaz pölö 6 órán át jelezzen 5 percenként

  Sound for call: a nem fogadott hívások emlékeztető hangja

  Sound for SMS: az olvasatlan SMSek emlékeztető hangja

  Sound volume: hangerő

  Vibro: vibráljon-é a jelzés System Replace Extensions


itt kiválaszthatod, hogy mely Inesoft programokat szeretnéd használni az eredeti rendszerprogramok helyett. A Dialer kipipálása jelenti azt, hogy a hívásindító gomb lenyomására az Inesoft Dialer indul a default helyett.
 
 

Today Plugin:


  Ha szeretnéd, kirakhatsz plugineket a Today képernyőre, amelyek mutatják a nem fogadott hívásokat, SMSeket, valamint lehetővé teszik a beállítások, Profilok gyors beállítását.
   


Alul pedig két fontos és szép színes gomb
:


Backup Parameters: a beállítások elmentése fájlba


Restore Parameters: az elmentett beállítások visszatöltése