Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Általános ikonok (boltok, autókereskedések, stb.) beépítése az IGO8-ba

by Szeszo

Kép


Aki többféle ikont szeretne látni az IGO8-ban és nem csak a benzinkutakra kíváncsi, azoknak érdemes feltenni ezt a kis adatmennyiséget. Ez már tartalmazza a bevásárlóközpontok, áruházi láncok, autókereskedések stb. ikonjait is. Így előre láthatjuk, hogy éppen egy Tesco vagy Auchan felé közelítünk vagy esetleg egy Libri könyvesbolt esik utunkba. Természetesen ebben az „adatcsomagban” is benne vannak a benzinkutak ikonjai. A POI ikonokat is lecseréli egy érdekesebb grafikus stílusúra. Intelligensebb lesz így navigációs szoftverünk, és jelentősen több információt nyerhetünk ki belőle vezetés közben.

 
Egy kis ízelítő a változás mibenlétéről:

Kép

 
A művelet előtt készítsünk biztonsági másolatot az IGO8-ról, mert hibás folyamat végrehajtás után könnyen összeomolhat navigációs programunk!

A megoldás menete a következő:


      
1. Total Commander PC-re (az ikonok bemásolására)
      2. A kereskedelmi + benzinkút ikonok letöltés  (tömörítsük ki)

  

A megvalósítás menete teljesen megegyezik a benzinkút ikonok beépítésének leírásával ezért itt is ez következik:

 
1. Kinyitjuk az SD\iGo8 könyvtárat, ott megkeressük a Data.zip-et, átmásoljuk a PC-re, Total Commanderrel megnyitjuk, abban pedig ott van az ui_igo8 könyvtár. Amikor ezt is kinyitjuk, találunk benne két könyvtárat, common és icons. Ezeket fogjuk felülírni.
   

Kép

Kattints a képre a nagyításhoz!

  

Végezve a bemásolással becsukjuk a könyvtárainkat és visszajutunk a data.zip-hez.A módosított data.zip fájlt visszamásoljuk az SD\iGo8 könyvtárba, felülírva azzal az eredetit.
Munkánk be is fejeződött, s már láthatjuk is az útvonalunkon elhelyezkedő kereskedelmi intézményeket cégtáblával együtt.


Vezetés üzemmódban ezt látjuk:

 

Kép