Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fogalmak, amikkel előbb vagy utóbb találkozni fogsz, és a romfrissítéshez ajánlott tudni őket!

 

PDA: Personal Digital Assistant, a kézi számítógép rövidítése


Bootloader/eboot: ez tölti be az operációs rendszert, ezen keresztül lehet romot frissíteni.


SIM Lock: A telefonszolgáltató korlátozása, hogy pl. t-mobil rendszeren ne tudd használni a pannon-nál megvett készüléket.


RADIO-ROM: ez tulajdonképpen a készülékben lévő vezeték nélküli kommunikációs modulnak a firmware-e. Legegyszerűbben a Start\Settings\System\Version informations ablakban tudod ellenőrizni a Phone verzióját.


WWE: World Wide English, az angol romok rövid megjelölése


SR: Soft Reset, a PDA újraindítása, olyan mint a számítógépen a reset gomb. A telején a bekapcsoló gomb mellett van egy pici lyuk, oda kell bedugni a sytlus-t és megnyomni.


HR: Hard Reset a PDA szoftverének alapállapotba hozása.Telefon felvétel + telefon lerakása gomb + reset rövid megnyomásával, a másik két gombot addig kell nyomva tartani, amíg megjelenik egy kis ablak.Ha szeretnéd végrehajtani a hardresetet akkor telefon felvevő gomb,ha nem szeretnéd mert meggondoltad magad akkor telefon lerakó gombot kell megnyomni. Minden alaptól eltérő beállítás és PDA-n lévő anyag elveszik, egy frissen telepített rendszert kapsz. Ha volt magyarításod korábban, HR után az is visszatelepül, olyan lesz mint amikor először vetted a kezedbe.

Softwares hard reset esetén : Settings, System, Hard reset:

1. Main memory- reset: Ebben az esetben a My storage (8GB, 16GB) tartalma NEM törlődik, egy gyári windowst kapsz. A My storage-ba telepített programok sem lesznek elérhetőek HR után, újra kell telepíteni mindent.  Amennyiben készítettél mentést a rendszerről a Sprite backup, vagy az SPB backup programokkal, azt a  HR után visszatöltheted. Figyelem ! A mentés visszarakása a mentéskori esetleges HIBÁKAT is visszarakja, így érdemes több mentést készíteni különböző állapotokról!

2. My storage-reset: Csak a My storage  (8GB, 16GB) törlődik

3. Clear Memory : Mindkét helyről törlődnek a telepített állományok, a készülék teljesen alapállapotba kerül, mint amikor elhoztad az üzletből. (Ez az funkció kóddal a telefon billentyűzetéről : *2767*3855#)


AS: Active Sync, Microsoft program, a PDA ezen keresztül tud kommunikálni,
      - a Microsoft Office programcsomag részét képező Outlook program
      megléte esetén névjegyeket, naptárt stb. szinkronizálni - Windows XP-t
      tartalmazó számítógéppel.


SIP: Soft Input Panel, a PDA elsődleges beviteli lehetősége.


Backup – Restore: Mentés – Visszaállítás, sok program létezik ami képes a PDA adatait (cimjegyzék, sms, registry, stb) lementeni, és ez akár másik romra visszaállítani. DE! A teljes mentések visszaállítása nem javasolt, mert adott romra visszarakni egy másik rom beállításait nem mindig vezet jóra. A forumok és a romkészítők sem javasolják. A mentések és visszaállítások során észszerűbb csak a személyes információkkal (címjegyzék, sms, naptár, stb) foglalkozni.
(Teljes mentésre ajánlott program : SPB Backup,  Smsek, névjegyek, calendar mentésére ajánlott program : PPC Pimbackup)


PIM: Personal Information Manager, az előbbiekben említett személyes információkkal foglalkozó szoftver. (Ezen adatok mentésére ajánlott program : PPC Pimbackup)

   

A leírásokban előforduló registry rövidítések :

HKCR - HKEY CLASSES ROOT
HKCU - HKEY CURRENT USER
HKLM - HKEY LOCAL MACHINE
HKU   - HKEY USERS 

 

A registry megtekintéséhez és módosításához külön programot kell feltenni!!!


Tree registry editor Importálási lehetőséggel, másold az exe fle-t a pda-ra és kattints rá, nem települ!

PHM registry editor 

Total commander 

Resco Explorer + reg.add in 

Taskmanager 3