Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 SPB Backup használata

                                    by Szeszo

 

 

Kép

 

 

Abban az esetben, ha sikerült összehoznunk a készülékünkön az ideális beállításokat, fönt van az összes kedvenc progink, már csak egy dolog hiányzik : ennek az ideális állapotnak a megtartása


Ehhez egy olyan program kell, ami elmenti ezt az állapotot. Ezt könnyen elérhetjük az SPB Backup (Version 2.0) progival. Megvásárolható
itt. 


Azért ezt a programot ajánlom, mert egyszerű a használata és nagyon megbízható a visszaolvasási rátája (100%-os siker). Eddig minden alkalommal (volt már sok száz) visszaállította az elmentett tökéletes állapotot. A program jó tulajdonságai közé tartozik a rugalmas beállíthatóság.

El lehet menteni vele komplett állapotot, vagy aki kisebb mentési méretet akar, az beállíthatja akár egyetlen fontos könyvtár megőrzését is, mondjuk a My Storage-n. 

Ha  összeomlik a rendszerünk, a visszaállításhoz nem kell feltelepíteni az SPB Backup programot, mert mentéskor egy önkicsomagoló backup.exe file-t hoz létre, melyre csak rá kell kattintanunk, hogy a visszaállítás elinduljon. 


Az én mentési metódusom a következő: 


Elmentem a komplett My Device-t és még mellé beállítom a My Storage/Program Files könyvtárat is, mivel ide telepítettem minden progimat ami csak „élt és mozgott”. Praktikus így menteni a dolgainkat, mert így viszonylag jól kezelhető, kisméretű mentést kapunk. Természetesen mindenki azt állít be magának, amit fontosnak talál. 


Mivel ezer szónál többet ér egy kép, itt egy minta a rendszermentésre (backup).

 

Kép

                                     
   
 
A visszaállítás ennél sokkal egyszerűbb. Megkeressük a helyet ahová mentettük a backup-ot ami így néz ki: Backup_20081205.exe. Erre rákattintunk és már indul is a visszaállítás. Természetesen lehet az SPB Backup progiramon belül is visszaállítást kezdeményezni, de ez a módszer sokkal egyszerűbb. Sok beállítási lehetőség lehetséges még az SPB Backup-ban (pl.időzített mentés)  Most a visszaállítás folyamata következik.
 

Kép

 
                                  
 
 
A sikeres folyamat végén visszaállt a rendszer a mentéskori stabil állapotra, mindent úgy kapunk vissza, ahogy mentéskor volt.  Ez a lehetőség egy rossz telepítés miatti összeomlás, hibás működés esetén lehet hasznos.