Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kép SPB Traveler 2.0.1   by Szeszo 


 


Az utazást kedvelő emberek kedvence lehet ez a sokoldalú program. Sokrétűségét jellemzi az alkalmazások egész sora.


Időjárás előrejelzés (Weather Forecast)
: Minimális adatforgalmat generál. Akár arról is tájékozódhatunk, hogy Iván Moszkvában (a beállított városok időjárását is jelzi) kénytelen havat lapátolni.


Világóra (World Time)
-kellemes grafikai megoldásokkal


Valutaárfolyam átváltó (Currency Converter): 
Beállíthatjuk frissítési idejét, így mindig naprakész árfolyamhoz jutunk.


Mértékegység átváltó (Units):
A hőmérsékletet, sebességet, súlyt, térfogatot, nyomást, területet, hosszúságot is válthatjuk kedvünk szerint.


Ruhaméretek közötti átváltó (Clothing Size)


Geo Game
: játék- Játék, amiben kérdéseket tesz fel a gép, országok fővárosait és zászlóit kell beazonosítanunk.


Repülési asszisztens (Flight Assistant):
Megtervezhetjük és elkészíthetjük vele utazásunk tervét. Beírjuk az indulás helyét és a cél várost, s már meg is tervezte a repülés útvonalát.


Borravaló kalkulátor
(Tip Calculator):  A jó kis külországbeli  kocsmákban, biztosan nem késelnek meg, mert ezzel a funkcióval pontosan tudni fogjuk a pincér jussát.


Nyelvi kifejezések könyve (Phrase Book):
  Egyszerű kifejezéseket tanulhatunk és használhatunk belőle. A -kérek egy pohár vizet pl. hasznos lehet Afganisztán száraz hegyei között. Sajnos a Magyar nyelv nem jár a programhoz, de letölthető egy kisebb összeg fejében.


Opciók (Option):
Itt állíthatjuk a programon belül használt mértékegységeket (hőmérséklet, sebesség,légnyomás). A szinkronizálási beállítások itt tehetők meg az időjáráshoz és a valuta váltóhoz a mindig friss árfolyam és időjárási adatokért.

Kép


Egy kicsit „járjuk” be a programot. Feltelepítés után, ha nem jelenik meg a today-on akkor engedélyezzük. Kezdődhet a „belakás”, az időjárási információkat kitehetjük a képernyőre, az általunk fontosnak ítélt városok időjárása, akár egyszerre is megjelenhetnek a today-on. Válaszhatunk egy vékony kis sávot, vagy több soros kijelzést is, attól függően mennyi helyünkvan a képernyőn.

Kép


Az időjárás adatok napon belüli lebontásához akkor juthatunk, ha a today ikonra kattanunk. Ekkor elénk tárul a program belső szerkezete. A kis zászló megnyomására letölt néhány, az országra jellemző képet, alatta az időjárás napi bontását láthatjuk szépen mozgó grafikával. A City Info-ra ugorva, tájékozódhatunk az ország és a város történelméről, kultúrájáról is.

Kép

  

A digitális órát megérintve felbukkan a város néhány fontos adatát tartalmazó lap (helyi idő, napkelte, napnyugta stb.).

 

Kép

  

Utazási tervünket is megtekinthetjük ha a bőröndös ikonra kattanunk.A svájci bicska elénk tárja az összes utazási és váltó eszközt, valamint az opciókat tartalmazó oldalt.

 

Kép


Az utolsó ikon egy földgömböt ábrázol, a világórát és az időjárást mutatja egyszerre szép 3D grafikával körítve.

Kép

 

Valóban egy hasznos és sokoldalúan megszerkesztett programról van szó. Teljes körű segítséget tud nyújtani utazásaink során. Egy pillanat alatt megtudjuk, miképpen jutunk el repülőn célunkhoz. Érkezésünkkor segítségével szépen eligazodunk az idegen mértékegységek, és nyelvi akadályok között is.